EU Proteus predstavljen u Brnu

Projekt EU Proteus predstavljen na svjetskoj speleološkoj konferenciji u Brnu

UIS, Svjetska speleološka organizacija ove je godine održala svoju konferenciju u Brnu, Češka. Između više od 1200 posjetitelja iz cijelog svijeta, hrvatsku speleologiju je predstavio veći broj speleologa iz raznih hrvatskih speleoloških i profesionalnih organizacija.

Prema ugovoru s EU Komisijom, peteročlana delegacija s projekta EU Proteus je zajedno s kolegama s projekta iz Slovenije, provela brojne aktivnosti predstavljajući ovaj projekt, probleme u spelospašavanju i speleološka postignuća u Hrvatskoj.
U sklopu našeg programa tijekom trajanja konferencije, održavan je info pult s informativnim materijalima o projektu i posebno o novoj Europskoj asocijaciji za speleospašavanje – ECRA, koja je nastala u okviru projekta EU Proteus.
Brojne zemlje ne samo iz Europe, iskazale su velik interes za pridruživanje i suradnju u okviru ECRA organizacije.

Voditelj projekta Proteus iz Slovenije je na posebnom predavanju predstavio projekt, njegovu organizaciju i ciljeve.
U sklopu programa Spelemedia Hrvatska je prikazala četiri filma, pri čemu je film "Lukina jama" autora Darka Bakšića dobio Veliku nagradu publike.
Od ostalih aktivnosti hrvatski predstavnici su održali ukupno pet stručnih predavanja o kršu te o stručnim i znanstvenim istraživanjima u hrvatskom podezmlju.

Alati

1441