Dvije vježbe Stanice Orebić

HGSS stanica Orebić je 3. studenog u Blatu na otoku Korčuli, a 4. studenog u gradu Korčuli sudjelovala u pokaznim vježbama Civilne zaštite - Stožera za zaštitu i spašavanje, operativnih snaga općine Blato i grada Korčule.

Vježbe su se u koordinaciji Županijskog centra 112 i PUZS Dubrovnik odvijale po scenariju - požar u osnovnoj školi koji prerasta u katastrofu, okupljanje Stožera za zaštitu i spašavanje, aktiviranje operativnih snaga: postrojbe MUP-a, DVD Blato i Korčula, Zavoda za hitnu medicinu DNŽ, Gradskog društva Crvenog Križa Korčula, postrojba Civilne zaštite opće namjene Blato i HGSS Stanice Orebić.

Tijek vježbe: u školi izbija požar, evakuiraju se učenici i zaposlenici osnovnih škola po planu evakuacije koju osiguravaju članovi postrojbe CZ Blato i Crvenog Križa, vatrogasci gase požar i iznose unesrećene koje zbrinjava HMP, HGSS Orebić i Crveni križ. Utvrđeno je da jednog učenika nema, te ga potražni pas HGSS Stanice Orebić pronalazi skrivenog i dezorijentiranog u školi.

Zaključak je svih sudionika vježbi da je koordinacija sa Županijskim centrom 112 na visokoj razini, te da je cilj pokazne vježbe - provjera spremnosti i osposobljenosti sudionika vježbe postignut i zadovoljen. U vježbi su pored članova operativnih snaga sudjelovala djeca i zaposlenici Osnovne škole i Dječjeg vrtića Blato, te Osnovne škole Petra Kanavelića Korčula.

Alati

2009