Škrape na Murteru

Danas, 30. listopada, nešto prije 14,00 HGSS Stanica Šibenik zaprimila je poziv iz centra 112 za pomoć lakše ozlijeđenima na murterskoj obali.

Radilo se o pozivu s jedrilice u prolazu koja je primijetila ljude koji su mahali na obali te su dozivanjem shvatili da je jedna osoba lakše ozlijeđena i da se ne mogu samostalno vratiti u urbani dio mjesta Murtera.

Kako se radilo o vrlo nepristupačnom terenu, jedan spašavatelj koji je najbliže otoku Murteru uputio se odmah na mjesto događaja, dok je tim sa nosilima i ostalom opremom nakon okupljanja u roku od 20 min krenuo iz Šibenika. Obzirom da se radil​​o o priobalnom području, spašavatelji dolaze na mjesto gdje se unesrećeni nalaze brodom Lučke ispostave Murter.

Mlađa obitelji stranih državljana, s dvoje djece, koja je slijedila upute mobilne aplikacije, završila je među škrapama otoka Murtera. Ženska osoba ozlijedila je skočni zglob. Nakon brzog pregleda i razgovora, žena je prisebna, ne trpi veće bolove, ali zbog konfiguracije terena, nije u mogućnosti samostalno se kretati. Po zamolbi lučkog kapetana, u pomoć dolazi i gumeni čamac Marine Hramina iz Murtera te se svi prebacuju u Murter.

Akcija završava prevozom obitelji do HMP u Tisnom u 16 sati, te se nadamo da će biti u mogućnosti do kraja provesti planirani godišnji odmor.

Alati

1272