100 žena na vrh Mosora, Imber trek i brdska biciklistička utrka Šušnjevača

Za HGSS Stanicu Split ovog je vikenda bilo poprilično posla. Članovi Stanice iz Ispostava Split, Omiš i Sinj osiguravali su uspon "100 žena na vrh Mosora", Imber trek i brdsku biciklističku utrku Šušnjevača.

U subotu je održan još jedan tradicionalni uspon u organizaciji HPD-a Mosor “100 žena na vrhu Mosora“. Prema broju podijeljenih cvjetova procjenjuje se da je 113 žena sudjelovalo na ovome usponu. Uspon je osiguravalo sedmero pripadnika HGSS Stanice Split. Ujedno su tog dana planinari imali priliku posjetiti obnovljeni planinarski dom Umberto Girometta.

Isti je dan održan je i 7. Imbertrek 2019 – 2. kolo Dalmatinske Trail Lige, vrlo teška utrka po jako zahtjevnom terenu s puno uspona i spustova. Oko 500 natjecatelja u nekoliko kategorija tom su se prilikom uspeli i na najviši vrh Kula 864m te ulazili u utvrdu Fortica na 300m. HGSS Ispostava Omiš uspješno je osuguravala ovu utrku.

U nedjelju je HGSS Ispostava Sinj osiguravala brdsku biciklističku utrku Šušnjevača 2019. u kojoj je sudjelovalo oko 110 natjecatelja. Tom prilikom su intervenirali samo  jednom zbog lakše ozljede. Na osiguranju su sudjelovala 4 člana stanice Split i 2 člana ispostave Sinj sa dva terenska vozila.

Alati

162