Emergency Response Diving International U Sl. Brodu

Prvi ronilački instruktorski tečaj Emergency Response Diving International (ERDI) organizirala je HGSS Stanica Slavonski Brod u sklopu projekta: Povećanje učinkovitosti ronilačkih intervencija uvođenjem procedura i standarda ERDI organizacije.

 Završio je u nedjelju 25. studenog 2019. a tečaj su uspješno završila 3 člana Stanice Slavonski Brod. Strateški partner u projektu je KPA Marsonia koji je tečaju osigurao potrebnu logističku podršku.

Voditelj tečaja je bio Robert Korim, ERDI Instruktor trener iz Slovačke a asistirali su mu kolege Srđan Veljić iz Srbije i Gašper Košir iz Slovenije. Brodsko posavska županija je sufinancirala tečaj a projekt su podržale Hrvatske vode nabavkom jednog dijela potrebne opreme. Cilj projekta je na području HGSS Stanice Slavonski Brod tj. u Brodsko posavskoj županiji osposobiti 2 ronilačka tima javne sigurnosti (Public Safety Diving Team) kroz ERDI obuke te nabavkom specijalizirane ronilačke opreme.

U subotu 24. studenog 2018. javnosti je bila prezentirana potražna logistička oprema te su se demonstrirali elementi potrage za nestalom osobom na neuređenom području uz obalu rijeke Save, na Savi a ronioci su, kao sastavni dio instruktorskog tečaja pretraživali područje ispod površine vode.

Alati

849