Adria bike maraton

U nedjelju, 18. lipnja, HGSS Stanica Gospić uz Ispostave Otočac i Korenica osiguravala je peti po redu Adria bike maraton na obroncima Ličke Plješivice.

U nedjelju 18. lipnja HGSS Stanica Gospić zajedno sa Ispostavama Otočac i Korenica osiguravala je peti po redu Adria bike maraton koji se ovoga puta održao na obroncima Ličke Plješivice. Ovaj velik i važan biciklistički događaj etablirao se u kalendarima stranih i domaćih biciklista. Na osiuguranju je sudjelovalo 9 članova raspoređenih na dionicama u  3 tima sa po 3 vozila.

Natjecalo se čak 950 što domaćih i stranih biciklista u tri težinski i dužinski različite utrke. U suradnji sa organizatorom timovi  su strateški su raspoređeni na kritične točke kojih je bilo više nego raspoloživih spašavateljskih i medicinskih  timova pa je ljude bilo potrebno koordinirano premještati po stazama i pokrivati sve dijelove svih triju staza kako bi se osigurala potrebna  sigurnost natjecatelja.

Na kraju dana uz više modrica i ogrebotina ali na sreću bez težih ozljeda  utrka za spašavatelje i bicikliste prošla u savršenom redu.

 

 

Alati

1651