Akcija spašavanja na Lokvarskom jezeru

U spašavanjeje je uključen i tim za spašavanje na vodama radi brže evakuacije izgubljenih osoba.

29. kolovoza 2019. oko 20:00 sati zaprimljen je poziv od strane PP Delnice vezan na tri izgubljene osobe na području Lokvarskog jezera: odraslu osobu i dvoje djece koji se 12 sati nalaze na tom području od kojih zadnja tri sata ne mogu locirati svoju poziciju.

Odmah po dojavi na teren su izašla dva člana HGSS stanice Delnice a ostatak spašavatelja je stavljen u pripravnost. Po uspostavljanju kontakta putem mobilnog telefona pokušaj lociranja izgubljenih osoba nije bio uspješan zbog krivo prenesenih informacija.

Nakon sat vremena potrage na terenu uspjeli smo locirati osobe ali na suprotnoj strani jezera od mjesta gdje su se nalazili spašavatelji. S obzirom na predviđeno vrijeme hodanja kroz nepristupačan teren te vrijeme evakuacije djece, procijenjeno je da je najbrži put prijevoz osoba u čamcu. Ubrzo na teren izlazi tim za spašavanje na vodama koji zbrinjava i transportira osobe do djelatnika policije radi uzimanja podataka. Zbog dugotrajnog boravka na terenu, osobu se bile prestrašene I pothlađene. Akcija je završila povratkom spašavatelja u bazu, u 23.30 sati.

Alati

1555