Akcija spašavanja paraglajdera

Jučer u 18.40 HGSS Stanica Gospić zaprimila je poziv za pomoć paraglajderu koji je pao na području općine Vrhovine, selo Trnavac.

Nesretni paraglajder vjerojatno je imao tehničkih poteškoća u zraku zbog kojih let i slijetanje nije završilo planirano, već se u jednom trenutku krilo "preklopilo" i obrušilo na tlo. Ostali letači na sreću u kratkom vremenu pronašli su kolegu i odmah pozvali 112 i HGSS. Unesrećeni se odmah žalio da bolove u leđima što je bilo i očekivano s obzirom na način pada. Iako se zna desiti da letači završe na krošnji stabla i pri tom prođu neozlijeđeni, ovog puta to nije bio slučaj. 


Spašavatelji su po dolasku do unesrećenog brzim pregledom utvrdili stanje te pristupili zbrinjavanju. Nesretni letač postavljen je u vakuum madrac kako bi bio potpuno imobiliziran te sa UT nosiljkom transportiran do ceste gdje je predam timu Hitne medicinske pomoći. Povratkom u Stanicu spašavatelji su uspješno odradili i ovu akciju spašavanja, a stradalom letaču želimo brz oporavak, i ukoliko dalje nastavi s letenjem, u svakom slučaju miran i čist let.

Alati

1116