Automobilom upao u zaleđenu rijeku

Smrtno stradao vozač koji je u kasnim popodnevnim satima 14. prosinca automobilom uletio u rijeku Bosut kod Vinkovaca. Stradalog vozača izvukli su očevici, a HGSS je pomogao u izvlačenju automobila.

U utorak 14. prosinca u 19.30 sati, HGSS Stanica Vinkovci zaprimila je dojavu od ŽC 112 Vukovar o ulijetanju automobila u rijeku Bosut u Vinkovcima. Na teren su odmah izašla tri člana Stanice, te užetom vezali vozilo za obalu kako ne bi potonulo.

Odmah je utvrđeno da je vozač  I.D. 52 godine uz pomoć očevidaca izvučen iz zaleđene rijeke, te prebačen u vinkovačku bolnicu, u kojoj je nažalost iste noći umro od posljedica pothlađivanja.

Kako nije bilo informacija da li se u automobilu nalazi još osoba, uz pomoć vatrogasaca i djelatnika HAK-a, automobil je izvučen na obalu, te je utvrđeno da nema osoba.

Još jednom se pokazala potreba da HGSS intervenira u vrlo teškim vremenskim uvjetima, naime, padala je noć, temperatura zraka se spustila desetak stupnjeva ispod nule, a temperatura vode je bila na granici smrzavanja.

Alati

1774