Big jump na Dravi

Kao dio velike europske akcije za očuvanje rijeka, na dvije lokacije uz rijeku u Koprivničko-križevačkoj i Virovitičko-podravskoj županiji velikom sportsko rekreacijskom manifestacijom, u nedjelju, 8. srpnja, obilježen je Dan Europske Amazone.

Natjecateljski spust kanuima rijekom Dravom od Brodića do Križnice, a potom i Veliki skok u Dravu osiguravali su zajedničkim snagama HGSS Stanice Koprivnica i Orahovica.

Na samom startu utrke matica rijeke jedan je kanu s tri veslača podvukla pod obližnju skelu. Uspješnim izvlačenjem kanuista i čamca akcija za spašavatelje, na žalost, nije završila jer je u tom trenu došlo do prekretanja drugog kanua. Jedan veslač odmah je izvučen u čamac HGSS-a, a druga dvojica izvučena su tehnikom navezanog plivača. U nastavku utrke sa svim natjecateljima jednom od kanuista koji su već bili spašavani iznenada je pozlilo pa je nakon zbrinjavanja brzo prebačen do Hitne medicinske pomoći.

Na Križnici je kasnije održan veliki zajednički skok u Dravu svih sudionika manifestacije koji je prošao bez potrebe za intervencijom HGSS-a.

 

Alati

1013