Božićna manifestacija S malo sitnica do nasmijana lica

HGSS Stanica Split i ove je godine, 14. prosinca 2010., sudjelovala je u manifestaciji namijenjenoj prvenstveno djeci najtežim invalidima i njihovim roditeljima, kao i djeci s posebnim potrebama.

Već četvrtu godinu za redom udruga „Anđeli“, udruga „Promijenimo svijet“ i HGSS Stanica Split priređuju malu Božićnu manifestaciju svoj djeci Splita, ali prvenstveno djeci najtežim invalidima i njihovim roditeljima, kao i djeci s posebnim potrebama.

Glavni zadatak gorskih spašavatelja je podjela poklona djeci na trgu ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu i to na način kako to spašavatelji rade: spuštanjem po užetima sa susjednih bedema. Podijeljeno je oko 350 poklona, preko 300 sitnih plišanih igračaka i tko će znati koliko bombona, čokoladica, slatkiša. U manifestaciji je sudjelovalo 10-tak članova Stanice Split pojačanih s dva četveronožna spašavatelja, među djecom omiljeni, Meg i Dex.

Brojna je bila i ekipa učesnika zabavnog programa u Kinu Central koji je prethodio podjeli poklona: Valian i Nenad Vetma, Milan Terze, Matko i Bane, Bomba, plesne skupine „Školjkice“ i „Mozaik“, „Lastavice“, ...

Plesalo se i pjevalo i na Trgu ispred Kazališta i na kratko su svi na Trgu zaboravili na svoje svakodnevne probleme. Bajka koja se odvijala u kinu Central i na trgu ispred HNK izmamila je ono najljepše u svakome od nas. Druženje, osmjeh, po koja suza radosnica, nasmijana dječja lica, a za to bila je potrebna samo sitnica. Ozračje je bilo takvo da bi i zeko, na trenutak, zaboravio na svoj potočić. Druženje, darivanje, ples i pjesmu završili smo skromnim vatrometom.

Alati

1807