Buran dan za HGSS, na terenu 160 spašavatelja

Danas 04.01.2020. diljem Hrvatske na dežurstvu i akcijama angažirano je 160 spašavatelja HGSS-a.

Dežurstvo Snow Queen Trophy

Na Sljemenu traje utrka svjetskog kupa u skijanju, Snow Queen Trophy.                    Za sigurnost gledatelja i natjecatelja iz cijeloga svijeta brine 77 spašavatelja HGSS-a iz cijele Hrvatske. Spašavatelji su do sada imali 3 intervencije. Unesrećeni su zbrinuti, transportirani i predani hitnoj medicinskoj pomoći.

Potraga Đeverska, Kistanje

Već šesti dan traje potraga za nestalom starijom osobom na području naselja Đeverska, Općina Kistanje. Na terenu su danas 66 članova HGSS-a iz 13 Stanica HGSS-a (Orebić, Gospić, Sl. Brod, Split, Novska, Dubrovnik, Orahovica, Čakovec, Bjelovar, Koprivnica, Požega, Šibenik, Zadar), 9 potražnih timova sa psima, 8 bespilotnih letjelica, 20 lovaca, 27 planinara, civila, mještana, 6 vatrogasaca i 2 djelatnika MUP-a.

Isto tako cijelo vrijeme potrage teren je nadlijetao i pregledavao motorni paraglajder. Potragu otežava izrazito težak i neprohodan teren. Potraga će se nastaviti i sutra. Bespilotni sustavi angažirani su cijelo vrijeme potrage, a danas ih je čak bilo 8.

Ranije:

Nestala je jučer krenula pronaći stado ovaca. Suprug je krenuo za njom i pronašao stado ali ne i nestalu ženu. Potraga se nastavila i danas kada je na terenu 6 spašavatelja uz 4 pripadnika DVD Skradin i DVD Kistanje te mještane, a u dolasku su i ostali spašavatelji iz Stanice. Nestala je na sebi imala crnu trenirku, smeđu bundu, crni šal i šarenu maramu.

Potraga Našice

HGSS Stanica Osijek 03. siječnja u 14:57 h dobila je poziv o nestaloj muškoj osobi. U noći 02. na 03. siječnja udaljio se od kuće u nepoznatom smjeru. Odmah po pozivu u potragu kreće 8 spašavatelja. Pretražuju se nepristupačni tereni na širem području Našica. U večernjim satima potrazi se pridružuju i 2 člana HGSS Stanice Požega s bespilotnom letjelicom i termovizijskom kamerom. Potraga se privremeno obustavlja oko pola noći a nastavila se danas u ranim jutarnjim satima. Danas u potrazi sudjeluje 11 članova HGSS Stanice Osijek, potražni tim sa psom a ponovno se koristi i bespilotna letjelica. Oba dana u potrazi sudjeluju vatrogasci iz DVD-a Našice, JVP-a Našice i djelatnici MUP-a.

Akcija spašavanja psa Bosiljevo

Karlovački spašavatelji su u 12:30 h na dežurni telefon dobili dojavu da je prilikom šetnje na području Općine Bosiljevo, pas upao u šternju (bunar za kišnicu). Na teren odmah izlazi 6 spašavatelja. Pas sklon avanturi je vrlo brzo i neozlijeđen izvađen iz rupe i vraćen vlasnicima. Akcija je završena u 13:45 h.

Alati

1976