Burna noć za HGSS Stanicu Šibenik

Spašavatelji Stanice Šibenik u dva dana imali su dvije potražne akcije.

U večernjim satima ponedjeljka, 7. listopada 2019., na službeni telefon Stanice stigao je poziv centra 112 da je u selu Oćestovo nestala žena (65). Na teren izlazi 11 spašavatelja koji pretražuju selo, okolne putove, napuštene kuće i bunare. Potraga traje do kasno u noć kada se spašavatelji vraćaju kućama.

No, uskoro na dežurni telefon dolazi novi poziv o još jednoj izgubljenoj starijoj muškoj osobi na području Rogoznice točnije Sapina Doca. Spašavatelji se prebacuju na drugi kraj Šibensko-kninske županije. Nadomak sela susreću dva spašavatelja iz HGSS Stanice Split, koji su se uputili na potragu u Oćestovo, ali su zbog hitnosti situacije preusmjereni na ovu potragu.

Spašavatelji ubrzo dobivaju informaciju da je osoba pronađena živa u masliniku. Uskoro stižu na mjesto pronalaska gdje zatiču mještane i unesrećenu osobu koja je iscrpljena, pothlađena s ogrebotinama po tijelu. Odmah se pristupa zbrinjavanju i utopljavanju te se čeka tim HMP koji ubrzo stiže i preuzima daljnju brigu o unesrećenom, a cijela akcija završava u 01:30.

Potraga za nestalom osobom u Oćestovu nastavila se 8. listopada u ranim jutarnjim satima. Na teren izlazi 15 spašavatelja sa dva potražna tima i jednom bespilotnom letjelicom. Dobrom koordinacijom i temeljitom pretragom terena osoba je ubrzo pronađena živa te je zbrinuta i predana timu HMP, a spašavatelji konačno mogu na zasluženi odmor.

Alati

1496