Dežurstva i intervencija HGSS Stanice Novska

Tijekom vikenda 8.-9.9.2018. članovi HGSS Stanice Novska angažirani su na dežurstvima: Državnog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama i biciklističkoj utrci. Te su 10.09. intervenirali na prometnoj nesreći i stavljeni u pripravnost zbog moguće potrage.

Državno prvenstvo u kajaku i kanuu održavalo se na rijeci Uni u Gradu Hrvatskoj Kostajnici 08. i 09.09.2018. Za sigurnost sportaša brinuo je jedan tim HGSS Stanice Novska. Dežurstvo je proteklo bez intervencija.

09.09.2018. Članovi HGSS Stanice Novska brinuli su za sigurnost natjecatelja na biciklističkoj utrci u organizaciji. Utrka BK Roda koja se odvijala na širem području Grada Gline u dužini 120 km. Dežurstvo je proteklo bez intervencija.

10.09.2018. dva člana HGSS Stanice Novska kretala su se Autocestom (Zagreb-Lipovac) u smjeru Zagreba, te nakon izlaza Kutina primijetili su motociklista koji nepomično leži na lijevoj kolničkoj traci u smjeru Lipovca. Motociklist je prilikom pada s motora zadobio tjelesne ozljede koje su zahtijevale brzo zbrinjavanje i transport. Članovi HGSS-a pristupili su brzom trauma pregledu i osiguravanju mjesta događaja do dolaska HMP i policije. Zajedno s timom HMP-a unesrećenog su imobilizirali i zbrinuli.

10.09.2018. Dolazi poziv od HGSS Stanice Slavonski Brod o potrazi u okolici Gređana. Na graničnom dijelu između Brodsko-posavske i Sisačko-Moslavačke županije. HGSS Stanica Novska stavlja svoje članove na raspolaganje. Nestale osobe su pronađene oko 12:00. Potrebe za angažmanom nije bilo.

Alati

1119