Dežurstvo i akcija spašavanja stanice Koprivnica

Položaj i snaga Kalnika s dolaskom toplog vremena sve više privlače svojom snagom. Već smo nekoliko puta spomenuli kako su aktivnosti vezane za rekreativne individualne odlaske kao i planirane organizirane aktivnosti na Kalniku u rapidnom porastu. Da bi proaktivno i preventivno odgovorili na faktor sigurnosti članovi HGSS stanice Koprivnica svaki vikend barem s nekoliko članova provode na Kalniku.

Protekli vikend na održanoj trci "Kalnik Trail" sudjelovalo je 740 trkača, što jasno govori o veličini samog događaja, a kako bi osiguranje bilo na potrebnoj razini u pomoć Hgss stanici Koprivnica pozvane su stanica Bjelovar i Čakovec.

Na stazi koja je imala opciju 7, 14 i 25 km, dobrom organizacijom i rasporedom 16 članova HGSS-a trka je uspješno završena uz jednu manju intervenciju.

Da je navedena prisutnost članova HGSS stanice Koprivnica opravdana i neophodna dokazala je akcija za koju je u Nedjelju, u 12:15 od centra 112 stigao poziv za pomoć ozlijeđenoj planinarki na ferati. Na lice mjesta odmah se uputila ekipa stanice Koprivnica te uspješno provela akciju spašavanja u vrlo kratkom vremenu.

Alati

802