Dežurstvo na tradicionalnom noćnom usponu na sveto Brdo " šetnja s mjesecom"

Na noćnom usponu na sv. Brdo sudjelovalo je 51 planinar, 8 članova stanice planinarskih vodiča Zadar i 2 člana HGSS stanice Zadar, koji su osiguravali uspon.

Okupljanje sudionika je bilo u 14h na prijevoju Mali Alan. U 14:30h počinje uspon prema planinarskom skloništu na Dušicama, gdje nakon kratkog odmora, ugodnog druženja i večere, nešto prije 22h kreće noćni uspon uz svjetlost mjeseca i zvijezda na Sveto Brdo (1751 mnv).

30 minuta poslije ponoći posljednji sudionici dolaze na vrh Svetog Brda. Slijedi spavanje pod zvijezdama, te iščekivanje zore i uživanje u jednom od najljepših pogleda na Velebitu. U 07:00 kreće spuštanje prema planinarskom skloništu Dušice na doručak i prepričavanje utisaka zatim sudionici počinju s povratkom prema prijevoju Mali Alan. Osiguranje završava u 11:00 h povratkom svih sudionika na prijevoj Mali Alan.

Posebnu zahvalu želimo uputiti stanici planinarskih vodiča Zadar i članovima PD Belveder na gostoprimstvu i ugodnom druženju. Veselimo se sljedećoj godini i ponovno noćnom usponu na sv. Brdo.

Alati

1509