Dvoje izletnika izgubljeno na papuku

U srijedu, tijekom večernjih sati, član HGSS Stanice Požega prima poziv u pomoć dvaju izletnika čija se lagana popodnevna šetnja u Park šumi Jankovac neplanirano produžila i zakomplicirala.

Na teren u 20:30 h izlaze dva tima HGSS Stanice Orahovica, stupaju u kontakt s izletnicima koji su skrenuli s poučne staze i u potpunost izgubili pojam o orijentaciji, ne znaju gdje se nalaze niti se znaju se vratiti do planinarskog doma. Situaciju dodatno otežavaju mrak, jaka kiša i gusta Papučka šuma, ali i gotovo prazna baterija mobitela traženih osoba.

Spašavateljima na terenu priključuje se još dva tima HGSS Stanice Požega i Orahovica. Organizirana potraga sretno završava u 23:15 h pronalaskom izletnika na području Velike Radetine. U potrazi je u izvrsnoj suradnji sudjelovalo deset spašavatelja HGSS Stanice Orahovica i šest spašavatelja HGSS Stanice Požega te dva djelatnika Policijske postaje Orahovica.

Kako bi izbjegli ovakve situacije, osobito u ovo vrijeme kada je dan sve kraći, a noći hladnije, dobro isplanirajte svoj boravak u prirodi. Informirajte se o planinarskim stazama, javite bližnjima kamo ste krenuli, koristite adekvatnu odjeću i obuću i obavezno napunite bateriju mobitela! Ako zaškripi – 112!

Alati

1753