13. Europska speleospasilačka konferencija u Hrvatskoj

13. Europska speleospasilačka konferencija će se održati u Hrvatskoj, od 14.-17. studenog 2019., u Jami Baredine u Poreču.

Hrvatska gorska služba spašavanja u ime Europske speleospasilačke asocijacije (ECRA – European Caverescue Assocition, www.caverescue.eu) organizira 13. Europsku speleospasilačku konferenciju u Poreču na lokalitetu Jama Baredine (Nova Vas) u razdoblju od 14. do 17. studenog 2019. g. Na skupu će sudjelovati 70-tak predstavnika gorskih službi zaštite i spašavanja iz 16 zemalja: SAD, Velika Britanija, Njemačka, Mađarska, Sjeverna Makedonija, Poljska, Italija, Norveška, BiH, Republika Češka, Kanada, Rumunjska, Slovenija, Austrija, Bugarska, Turska i Hrvatska.

Službeno otvorenje skupa je u 09.00h u petak 14.11.2019. g. na Jami Baredine (Nova Vas).

Cilj skupa je razmjena know-how metoda u speleološkom spašavanju i što efikasnijoj pomoći u humanitarnim krizama, kako u Europi tako i u Svijetu. Na skupu će se održati 5 stručnih radionica: medicinske komisije, tehničke komisije, vježba speleoronilačke komisije, komisije za proširivanje uskih prolaza te o certificiranju „EU cave search and rescue“ timova. Iz tih razloga, osim stručnih predavanja, demonstracija i radionica, bitna tema okruglog stola biti će osnivanje Svjetske speleospasilačke mreže.

Detaljnije upute o programu se mogu pronaći na ECRA-inim web stranicama.

Više o jami Baredine.

Svakako to je još jedno priznanje ugledu i stručnosti HGSS-a i njegovim speleospašavateljima.

Alati

1033