Gljivarske (ne)zgode

Spašavatelji su adekvatno imobilizirali povrijeđeni ud, a osobu transportirali UT-nosilima u dužini od oko 1 km do najbliže prometnice. Djelatnicima HMP predana je u 11.40h, čime je akcija spašavanja uspješno okončana.

U utorak, 1. listopada 2019., u 9.40h HGSS Stanica Delnice preko Centra 112 zaprima dojavu o ozlijeđenoj ženskoj osobi koja se nalazi na području Benkovca Fužinskog. Prema dostupnim informacijama, dotična se s prijateljima zaputila u potragu za gljivama, no obzirom na mokro šumsko tlo došlo je do poskliznuća i prijeloma natkoljenice.

Ubrzo nakon dojave, na teren izlazi 7 spašavatelja s 2 stanična vozila i potrebnom opremom. Po dolasku u naselje, ekipu dočekuje jedan od gljivara te ih vodi do mjesta nesreće. Nakon desetominutnog provlačenja kroz granje i vlake, unesrećena je pronađena kako leži potrbuške u neprirodnom položaju i neadekvatno obuvena. Žalila se na snažne bolove u donjem dijelu noge.

Nakon učinjenog pregleda, ustanovljeno je da se ne radi o zatvorenom prijelomu natkoljenice, već potkoljenice. Spašavatelji su adekvatno imobilizirali povrijeđeni ud, a osobu transportirali UT-nosilima u dužini od oko 1 km do najbliže prometnice. Djelatnicima HMP predana je u 11.40h, čime je akcija spašavanja uspješno okončana.

Apeliramo da u šumske avanture koračate u gojzericama, kako se iz njih ne biste vraćali u nosilima!

Alati

3631