HGSS Bjelovar tragao za beračem gljiva

U četvrtak,  9 rujna  u 19.10 sati HGSS Stanica Bjelovar od Županijskog centra 112 Bjelovar dobila je  dojavu o nestaloj muškoj osobi na području Purnice, općina Sirač. 

Radilo se o muškarcu R.F.(29) koji je oko 13 sati  otišao u berbu gljiva, međutim oko 15 sati  javio je supruzi da se izgubio te je ona obavijestila policiju. Zbog lošeg i nepristupačnog terena signal mobitela bio je jako slab zbog čega se nije mogao uspostaviti kontakt s izgubljenim muškarcem. Ipak,  oko 18 sati uspostavljen je kontakt, a  R.F. je tada rekao kako se nalazi na putu pored potoka i planinarske markacije.
Nakon dobivenih informacija Županijski centar 112 Bjelovar poziva HGSS Stanicu Bjelovar u 19:10 sati. Za svega 20-tak minuta nakon poziva, osmero pripadnika  bjelovarske Stanice uputilo se prema  Siraču na mjesto gdje je R.F.ostavio vozilo, odakle su se sa policijom i lugarima uputili u potragu. U međuvremenu je dobivena informacija da je  lociran mobitel izgubljenog muškarca. Na osnovu tih informacija izrađena je karta pokrivenosti područja tog odašiljača i  dvaju susjednih odašiljača te se zaključilo da se osoba vjerojatno nalazi ispod Velikog Javornika.
 Zbog noći i područja koje je minsko sumnjivo, pješice i policijskim vozilima obiđeni su  tvrdi putovi koji su bili sigurni za kretanje.
 U 23 sata R.F. šalje poruku supruzinoj sestri da dođe na piknik u šumu i tada je mobitel ponovno lociran i potvrđeno je kako se osoba i dalje nalazi na tom području. Međutim,  uz uzastopno dozivanje i pregledavanje terena R.F. se ne javlja pa je oko 1.30 sati odlučeno da spašavatelji ponovo izađu na teren rano ujutro.
Tako su   članovi Stanice Bjelovar u 8.30 sati ponovo krenuli na teren, kada je od Centra 112  stigla informacija da je R.F. pronašla policija i to na  području Purnice gdje je spavao u kolibi  gdje je ostavio auto.  Ovdje se očito radilo o problemima u obitelji te se R.F. nije htio odazvat na pozive spašavatelja.

Alati

2271