Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja uručeno priznanje "Certificate of Commendation"

Na svečanosti "Celebrating Achievement Awards" HGSS-u je uručeno iznimno važno priznanje "Certificate of Commendation" za uspješnu akciju potrage i spašavanja nestalog britanskog državljanina.

Proteklog ljeta na Mljetu spašavatelji HGSS-a, u koordinaciji s policijom okruga Derbyshire-a,  pet dana su neumorno tragali za nestalim britanskim državljaninom. Nakon uspješnog pronalaska, članovi HGSS pozvani su u Derbyshire kako bi osobno primili zahvalu za uloženi trud.

U sklopu posjeta održana je prezentacija o akciji spašavanja, a dolazak članova HGSS-a izazvao je veliko zanimanje lokalnih medija pa su naši spašavatelji sudjelovali i u radio emisiji na BBC-u kako bi upoznali slušatelje s radom HGSS-a i iz prve ruke im prenijeli svoje dojmove o akciji spašavanja.  Posjet i priznanje potakli su razmjenu znanja, iskustava i buduću suradnju s tamošnjom gorskom službom spašavanja "Edale Mountain Rescue Team ". 

Ova nagrada rezultat je prisne suradnje svih službi i institucija koje su u ovoj potrazi učinili sve u cilju pronalaska nestalog: HRZ, JVP Mljet, DVD Montokuc, djelatnici MUP RH, djelatnici NP Mljet, GSSuBIH, Općina Mljet i lokalno stanovništvo.

Više o akciji za koju nam je uručeno priznanje možete pročitati na linkovima:
HGSS u zadnji tren spasio nestalog Engleza na Mljetu
Četvrti dan potrage na Mljetu

Alati

1040