HGSS Komisija za potrage i lavine na obuci u Velikoj Britaniji

Svjedoci smo kako iz dana u dan HGSS kroz svoje spasilačke akcije prolazi iz kušnje u kušnju, stalno  se suočavajući s novim izazovima.  Neizbježna je potreba za  svakodnevnom improvizacijom.

Ipak, kako često o nama ovise ljudski životi moramo se stalno educirati i pripremati za nove izazove, imajući spreman odgovor na svaki poziv. Neophodno je stalno nadograđivati znanje, a često imamo priliku na obuku odlaziti i van Hrvatske.

Tim tragom je i peteročlana ekipa Komisije za potrage i lavine HGSS, u periodu od 25.veljače do 4. ožujka.  Otišla na edukaciju u Veliku Britaniju, točnije Wales. Obuka je provedena u obučnom centru "INTERNACIONAL RESCUE  TRANING CENTRE (WALES) LTD”, a polaznici su prošli obuku pod nazivom "Introduction to Cadaver & Forensic Detection Dogs Course". Da bi obuka bila što realnija, osim predavanja i prezentacija  polaznici tečaja su dobili priliku da rade i sa službenim psima koji su također na obuci u ovom centru. Imali su priliku raditi sa iskusnim psima, kao i s onima koji se po prvi put susreću s ovakvim načinom rada, te se okušati u radu s njima. Usvojeno znaje i metode rada će se analizirati, a nakon prilagodbe i izdvajanja najkorisnijih detaja, uvrstiti u program obuke službenih potražnih pasa HGSS.Alati

1993