HGSS na manifestaciji Požega – zdravi grad i XC utrci

U sklopu manifestacije Požega – zdravi grad, u subotu su članovi HGSS Stanice Požega u gradskoj pješačkoj zoni prezentirali opremu s kojom rade i spašavaju unesrećene,a u nedjelju su osiguravali brdsko biciklističku utrku.

Osim sportskih udruga koje promiču zdrav život, tamo su se predstavili i proizvođači zdrave hrane i poljoprivredna gospodarstva, a brojne izlagače požeškog kraja obišao je gradonačelnik Požege Zdravko Ronko u pratnji ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine i zamjenika ministra zdravlja Marijana Cesarika. Tom prigodom smo im i poklonili majice Prijatelj HGSS-a.

U nedjelju smo pak standardno dežurali na XC utrci Slavonske brdsko biciklističke lige u organizaciji Biciklističkog kluba „Festung“ iz Slavonskog Broda. Utrka je vožena Brodskim Brdom, kružnom cross-country stazom u nekoliko kategorija. Utrke ovoga tipa su opasne po natjecatelje, tako da je i ovom prilikom dežurna ekipa morala intervenirati.

Natjecatelj je prilikom strmog spusta pao preko bicikla, te je pritom zadobio ogrebotine leđa. Ekipa je poslije pregleda ustanovila da ozljede nisu teže. Unesrećenom je sanirana ozljede te mu savjetovano da ako se ipak pojave neke tegobe javi svom liječniku.

Alati

2061