HGSS obilježio blagdan Svetog Bernarda - zaštitnika gorskih spašavatelja i planinara

Jučer 15.06.2015. HGSS je obilježio na već tradicionalni način blagdan Sv. Bernarda, zaštitnika planinara i spašavatelja u Ogulinu.

Dana 15. lipnja 2015. godine u Ogulinu, kolijevci Hrvatskog planinarstva, okupili su se gorski spašavatelji iz cijele Hrvatske ali i ugledni gosti i prijatelji HGSS-a kako bi obilježili i proslavili dan svoga nebeskog zaštitnika Svetog Bernarda.

Ovogodišnje obilježavanje bilo je i svečanije nego prijašnjih godina, jer se radi o godini kada Hrvatska gorska služba spašavanja slavi 65 godina svog uspješnog djelovanja, na korist ljudima u nevolji. A upravo je sveti Bernard onaj koji pomaže drugima, svetac zaštitnik gorskih spašavatelja, svih planinara i svih onih koji dospiju u gorje. 

Svečanost je započela svetom misom u crkvi Sv. Križa u Ogulinu, nakon čega su se uzvanici uputili u gradsku Vijećnicu i čitaonicu u Ogulinu, gdje je pogledana foto projekcija o radu i djelovanju Hrvatske gorske službe spašavanja, kratki govori domaćina, uzvanika i gostiju. Svečanost je završila svečanom večerom u obližnjem hotelu.

Ove godine na proslavi Sv. Bernarda prisustvovali je preko predesetak spašavatelja iz dvanaest stanica HGSS-a, a samu svečanost uveličali su i važni gosti - izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, izaslanik ministra unutarnjih poslova, načelnik PP Ogulin i zamjenik gradonačelnika grada Ogulina.

Alati

1416