HGSS osiguravao 22. Vincekov pohod

Već tradicionalni 22. po redu Vincekov, pohod u organizaciji PD Bundek, ujedno i najveće planinarsko okupljanje
u Hrvatskoj osiguravali su, po šesti puta, spašavatelji stanica Čakovec i Koprivnica.

Ni vremenska prognoza koja je najavljivala snijeg nije odvratila planinare i ljubitelje prirode te štovatelje sv. Vinka na Vincekov pohod. Prema podacima organizatora okupilo se oko 3600 ljudi - planinara i rekreativaca, 600 učenika i mnogobrojne obitelji.

Na pohodu je sudjelovalo 60 planinarskih društava ili udruga iz Slovenije, Mađarske, BIH i Hrvatske, koji su stigli autobusima ili osobnim vozilima do toplica Sveti Martin na Muri, gdje je započeo pohod. Od 8,00 do 10,00 sati svi sudionici su prošli kroz start, te do 17 sati stigli do cilja. Na trasi dugoj 14,5 km bilo je više stajanki za okrepu. Staza je bila dobro markirana i tehnički nezahtjevna, dok je na nekim mjestima postojala opasnost od klizanja na blatnim padinama.

Ekipe HGSS-a bile su strateški raspoređene na 8 punktova, kako bi mogli najbrže djelovati na terenu u pružanju pomoći unesrećenima. Na pohodu ukupno je pet puta zatražena pomoć Hgssa bilo da su zbrinjavani unesrećeni ili je obavljen transport onima kojima je bila potrebna pomoć.

Članovi HGSS stanice Čakovec i Koprivnica odlično su  izvršili svoje zadatke na najvećem Hrvatskom planinarskom pohodu. Završna proslava za sve sudionike održala se u sportskoj dvorani u Murskom Središću. Na osiguranju je sudjelovao  21 spašavatelj sa 6 vozila.

Alati

522