HGSS-ovi instruktori proveli zahtjevno dežurstvo i edukaciju u Kini

Članovi HGSS-a, instruktori za spašavanje na divljim vodama i poplavama dežurali su u Kini na međunarodnim natjecanjima na vodi.

 U periodu od 02.12. do 17.12.2018. u Kini se održavalo međunarodno natjecanje u kajaku i kanu. Grad Panzhihua (Sechuan) na rijeci Yangce bio je domaćin međunarodnog maratona, od 02. do 07.12.2018., a zatim je grad Liuku (Yunan) na rijeci Salween bio domaćin natjecanja u sprintu na brzacima Tiger jump te maratona u području samoga grada. Nastupali su natjecatelji iz 20-ak zemalja iz cijeloga svijeta. Svakako je vrijedno spomenuti da su hrvatski sportaši postigli zavidan rezultat s osvojenom zlatnom i brončanom medaljom.

Ukupno je 6 članova HGSS-a vršilo zahtjevno osiguranje te edukaciju kineskih kolega, a na preporuku svjetske kanu federacije (ICF).

Radi se o iznimnom priznanju i prepoznavanju kvalitetnog rada HGSS-a, koji svoju edukaciju spašavanja na divljim vodama i poplavama radi po međunarodnim Rescue3 standardima.

Suradnja sa spašavateljima iz Kine će se nastaviti tijekom 2019. godine kada kolege iz Kine dolaze na edukaciju u Hrvatsku.

Alati

710