HGSS Rijeka na osiguranju skijaškog natjecanja na Platku

Protekli vikend na Platku je održano natjecanje u slalomu koje je natjecateljima nosilo FIS bodove. HGSS Stanica Rijeka uključila se u ovo događanje na način da je osigurala dežurne članove HGSS-a te sanitetsku i tehničku opremu za spašavanje primjerenu uvjetima koji su bili na terenu (snijeg, hladnoća) te na taj način pomogla njeno održavanje .
Manifestacija je započela u subotu, 6. ožujka ujutro kada su na Platak pristigli natjecatelji kako bi odradili trening uoči natjecanja. Tijekom službenog treninga HGSS Stanica Rijeka osiurala je prisustvo dežurnih članova (njih 4) s opremom na stazi gdje su natjecatelji trenirali.
U nedjelju, rano ujutro, centralno događanje manifestacije-natjecanje u slalomu, započelo je pristizanjem natjecatelja, a zatim nešto kasnije i uzvanika i gledatelja, koji su bez obzira na zahlađenje odlučili uživo popratiti ovaj događaj. Obzirom da se je očekivao veći broj posjetitelja (prema nekim informacijama bilo je prisutno oko 1200 posjetitelja) HGSS Stanica Rijeka je osigurala i posebne dežurne članove (4 člana) sa motornim sanjkama koji su brinuli o njihovoj sigurnosti. To se pokazalo opravdanim jer je zabilježena i 1 intervencija i transport do kola HMP-a.
Članovi koji su dežurali na natjecateljskoj stazi (njih 8) srećom nisu imali potreba za interveniranjem jer je utrka prošla bez ozljeda natjecatelja. U poslijepodnevnim satima, odlaskom posjetitelja i gostiju završila je još jedna manifestacija koju je HGSS pomagao i na kojoj se dokazala potreba za preventivnim prisustvom članova  gorskih spašavatelja na događanjima koja se odvijaju izvan domene ostalih žurnih službi.

Alati

1894