HGSS Stanica Čakovec- 'Vježba gašenja, evakuacije i spašavanja u OŠ Orehovica - Potres OŠ Orehovica 2019.'.

Općina Orehovica u suradnji s Osnovnom školom Orehovica u petak,1. veljače održala je vježbu civilne zaštite pod nazivom 'Vježba gašenja, evakuacije i spašavanja u OŠ Orehovica - Potres OŠ Orehovica 2019.'.

U pokaznoj je vježbi sudjelovalo je oko 400 učenika i djelatnika škole, te 50-ak službenih osoba iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orehovica, Podbresta i Vularije, Gradskog društva Crvenog križa Čakovec, Zavoda za hitnu medicinu, PU Međimurske te HGSS Stanice Čakovec. 

Tema vježbe bila je evakuacija i spašavanje učenika i zaposlenika radi urušavanja dijela zgrade do kojeg dolazi zbog potresa, kao i sanacija nastalog požara u školskoj zgradi. Cilj simulacije je provjera spremnosti svih službi s područja Općine Orehovica te edukacija osnovnoškolaca u slučaju potresa.
HGSS Stanica Čakovec u vježbi je sudjelovala sa K9 potražnim timom koji je trebao pregledati objekt koji je stradao prilikom potresa i pronaći unesrećene i stradale osobe u objektu, a ostali članovi Stanice zbrinuli su unesrećenu osobu pomoću tirolske prečnice te je predali timu HMP. U vježbi je korišteni i dron u svrhu pregleda zgrade i praćenja intervencije.

Alati

320