I dalje traje potraga za nestalim nakon požara u hidrocentrali u Platu

Od jutros su se na poziv OKC, u potragu za nestalom osobom nakon požara u hidrocentrali u Platu, uključili i spašavatelji Stanice Dubrovnik.

12.01.2019.

13:00 h

11 članova HGSS Stanice Dubrovnik i dalje pretražuje područje oko hidrocentrale u Platu. Uz obalno područje i poluotoke pretražuju se i otoci Mrkan i Bobara. U potragu su uključeni dronovi i potražni psi HGSS-a. Tijekom jutra u potragu je bio uključen i helikopter MUP-a. Situaciju izuzetno otežava jaka bura.

Na terenu uz HGSS su i sve raspoložive snage Civilne zaštite: policija, vatrogasci i mještani. U stalnoj pripravnosti su timovi HMP. 

U popodnevnim satima očekuje se da će se potrazi priključiti dodatni resursi.

 

11.01.2019.

Na terenu je trenutno 11 spašavatelja među kojima i potražni tim sa psom, a teren se pretraživa i bespilotnim letjelicama. Spašavatelji su raspoređeni na pretragu priobalnog područja oko hidrocentrale prema Cavtatu oko poluotoka Sustjepan i Rat. Dio spašavatelja pretražuje obale zemaljskim putem, a ostali spašavatelji u suhim odijelima pretražuju obalu iz vode.

U četvrtak navečer, na obali mora u Cavtatu, pronađeno jr beživotno tijelo drugog nestalog djelatnika HE Dubrovnik. Tijelo prvog nađeno je poslijepodne, a traga se za još jednim.Alati

863