HGSS Stanica Samobor na 26. XCO Samobor

HGSS Stanica Samobor dežurala je na brdsko-biciklističkoj utrci koja je uvrštena u kalendar Svjetske biciklističke federacije, te se boduje za Kup natjecanja Hrvatske i Slovenije.

U nedjelju 16. lipnja 2018. godine, u organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Šišmiš održana je po 26. put jedna od najstarijih i najprestižnijih MTB utrka u ovom dijelu Europe u disciplini Cross-country, 26. XCO Samobor 2019 UCI Class 1.

Utrka je kategorije UCI Class 1 u kategorijama Elite muški (ME), Elite žene (WE), Juniori (MJ) i Juniorke (WJ). Tradicionalna brdsko biciklistička utrka XCO Samobor održava se na atraktivnoj stazi, poznatoj po iznimnoj fizičkoj i tehničkoj zahtjevnosti. Start i cilj su na Trgu kralja Tomislava, a prolazi preko Anindola, strmim  obroncima Tepeca, uz ruševine Staroga grada, spustom prema parku Vugrinščak.

U utrci je sudjelovalo oko 300 natjecatelja iz cijele Europe. Zbog zahtjevnosti staze, uz timove HMP, natjecatelje je osiguravalo sedamnaest članova HGSS Stanice Samobor. Zabilježeno je sedam intervencija članova Stanice Samobor.

Alati

248