HGSS Zadar održao vježbu na klifovima Telašćice

U subotu, na lokaciji  poznatih klifova Parka prirode Telaščica na Dugom otoku, održana je zajednička vježba HGSS Zadar i Komisije za Speleo ronjenje HGSS-a.
Cilj vježbe bio je isprobati trenutnu spremnost spašavatelja i novih tehnika spašavanja u uvjetima gdje su u istoj akciji suočeni s dva medija (stijena i more).
Istovremeno sa  stijenskim spašavanjem koje je okončano prihvatom teže i lakše ozlijeđenih unesrećenih na plovilo, speleoronioci su uvodili novi binom (dva najiskusnija ronioca) HGSS Zadar u dugotrajni sustav školovanja (radilo se o dubinskom zaronu na 65 metara s vožnjom podvodnog skutera).
Vježba je uspješno odrađena, a u njoj je sudjelovalo 11 spašavatelja HGSS Zadar i tri ronioca Komisije za speleospašavanje iz stanica Makarska, Zagreb i Rijeka, uz gosta iz splitske Stanice. Tom prilikom osim standardne spašavalačke i ronilačke opreme korištena su i dva broda.

Vremenski uvjeti za izvođenje vježbe su gotovo idealni, a HGSS je još jednom pokazao da je spreman udovoljiti  ovakvom, vrlo  zahtjevnom  (tehnički i logistički ) načinu spašavanja, kao jamac sigurnosti domaćim i stranim avanturistima kojih je na području Zadarske županije svake godine sve više.

Alati

2686