Humanitarni plov "Zaveslajmo zajedno za Prvi korak i za Dravu“

Stotinjak ljubitelja prirode, aktivnog odmora i humanitaraca, 10 lipnja, zaveslalo je na drugom dobrotvornom spustu "Zaveslajmo zajedno za Prvi korak i za Dravu“

Stotinjak ljubitelja prirode, aktivnog odmora i humanitaraca, 10 lipnja, zaveslalo je na drugom dobrotvornom spustu "Zaveslajmo zajedno za Prvi korak i za Dravu“ u organizaciji Saveza udruga Prvi korak i njihovih partnera: Zaštitarsko ekološke udruge Senjar - ZeuS, Paintballl rekreacijskog centra Pozoj iz Donje Dubrave te Općine Donji Vidovec.

Spust je održan s ciljem promicanja svijesti o važnosti rane integracije i inkluzije djece s teškoćama u razvoju uz podršku pomagača već u predškolskom odgoju. S ekološkog aspekta ZeuS ukazuje na važnost očuvanja rijeke Drave kao posljednjeg bisera netaknute prirode, značajnog po svojoj biološkoj raznolikosti i turističkoj atraktivnosti, te je ovom aktivnošću ujedno obilježen Svjetski dan zaštite okoliša.

Flotu od četrnaest plovila, na dionici starog toka rijeke Drave od Svete Marije do Donje Dubrave, po drugi puta je osiguravala HGSS Stanica Čakovec, a tijekom plovidbe nije bilo potrebe za intervencijom.



Alati

1523