HGSS bogatiji za 7 instruktora za spašavanje na vodi

Tijekom 2016. godine započeo je proces obuke/polaganja ispita novih instruktorskih kandidata HGSS-a, za spašavanje na vodama.

Radi se o članovima HGSS-a koji su proteklih godina postepeno prolazili edukaciju za spašavanje na vodama po programu Rescue3, koji HGSS provodi. Nakon osnovnog tečaja SRT (tehničar spašavatelj na divljoj vodi i poplavi) te konstantnog rada i usavršavanja proteklih godina, a zatim odrađenog petodnevnog instruktorskog tečaja 2016. godine, organiziran je ispit za instruktore. Ispit je od 25.-27. studenog 2017. vodio instruktor trener iz Wales-a, a svih 7 instruktorskih kandidata koji su pristupili ispitu su položili i značajno pojačali instruktorski kadar Rescue3 instruktora unutar HGSS-a.

Proces polaganja je trajao tri dana i ocjenivala su se teoretska predavanja, praktična predavanja te pismeni ispit znanja. Razina spremnosti kandidata je bila iznimno zadovoljavajuća, a odraz je vrlo kvalitetnog rada na dosadašnjoj obuci s mentorima te osobonog zalaganja i znanja.

Paralelno uz tih sedam instruktorskih kandidata na ovome tečaju/ispitu vršena je daljnja provjera sposobnosti jednog člana HGSS-a koji je kandidat za zvanje instuktor trenera. Uz mentorstvo instruktor trenera iz Wales-a prolazio je svoj proces na putu da i sam postane instruktor trener.

Time će HGSS uskoro u svojim redovima imati kadar za samostalnu obuku novih nstruktora. Čestitamo svim novim instruktorima na dobivanju ovog značajnog međunarodnog certifikata.

Alati

2767