Kišna potraga podno Promine

Dana 02.12.2019. u 18:30 došao je na dežurni telefon poziv o izgubljenoj 76-godišnjoj muškoj osobi u selu Nečven na predjelu Općine Promina.

Osoba je bila u berbi maslina te je u sumrak krenula kući međutim zbog mraka se izgubila. S osobom se stupilo u kontakt putem mobitela, ali nije znala gdje je niti kamo je krenula.

Na teren izlazi 22 spašavatelja HGSS Stanice Šibenik s dva potražna tima te dva spašavatelja iz HGSS Stanice Split. Potrazi se priključuju djelatnici MUP-a, mještani, lovci i vatrogasci. Vremenske prilike ne idu na ruku jer počinje nevrijeme praćeno jakim vjetrom i obilnom kišom. Potraga se nastavlja i dalje te se s vremena na vrijeme uspostavlja kontakt s izgubljenom osobom, no i dalje od toga nemamo puno koristi. Pretražuju se okolni putovi, njive i maslinici te potraga uskoro daje rezultat. Osoba je pronađena na šumovitom nepristupačnom terenu, pothlađena je i mokra, ali se može samostalno kretati te je vozilom HGSS-a odvozimo kući gdje je čeka tim HMP.

Potraga je završena pola sata iza ponoći te se spašavatelji vraćaju kućama na zaslužen odmor. Ovom prilikom treba reći da je angažman obitelji i lokalnog stanovništva bio od presudne pomoći u sretnom okončanju ove potrage. 

Na potrazi je korištena i bespilotna letjelica s termovizijom. Ovim putem želimo i zahvaliti HKZP na pomoći u potrazi. 

Alati

815