Iz KPL treninga u potražnu akciju

Uz pojačane snage potražnih timova nastavljena potražna akcija na području Vučevice za nestalim osamdesetodvogodišnjakom.

Trening pračen pravim “HGSS uvjetima”, jakom kišom i vjetrom i ove se godine tradicionalno održao na obroncima Kozjaka, na prijevoju Malačka u organizaciji HGSS stanice Split, u trajanju od 13. studenog do 15. studenog 2018. godine.

Uz 10 licenciranih potražnih timova drugog dana treninga, u subotu 14. studenog 2018., izvršena je daljnja pretraga terena za nestalom osobom za kojom se i dalje traga.

Mladi psi i štenci- nove nade potražnih akcija HGSS-a, su se prvi puta susreli sa velikom helikopterskom letjelicom, vježbali ulazak i izlazak uz ugašene i upaljene motore, te u konačnici oni najhrabriji uživali u letu iznad Kaštelanskog zaljeva, dok će oni manje hrabri letjeti iduće godine kada se malo više ohrabre ili narastu.
Samo hrabro, vi to možete!
Valja naglasiti da je jedan dio tima izvršio prelet pretrage dijela terena na kojem je potražna akcija bila u tijeku, u nadi da će biti uočena nestala osoba.
Istoga dana je dio ekipe, koja se obučava za mantrail načina pretraživanja, odradila svoj dio treninga, te su uz svladavanje novih znanja i tehnika odradili i traganje iz ruševina.

Sutradan, u nedjelju, je nastavljen redovni trening Komisije.

Ovim putem zahvaljujemo Hrvatskom Ratnom Zrakoplovstvu što su nam ustupili i omogućili rad sa helikopterom i što su ujedno sudjelovali u pretraživanju terena u svrhu traganja za nestalom osobom.
Veliki pozdrav čuvarima našeg neba od HGSS hrabrih šapa!

Alati

723