Na obroncima Velebita pronađen nestali muškarac

Na obroncima Velebita zadarski gorski spašavatelji pronašli su nestalog mještanina Maričića s područja Obrovca. Akcija je bila uspješna unatoč surovnim vremenskim uvjetima koji su tih dana vladali planinom.

U nedjelju, 12. prosinca u 15.40 sati HGSS Zadar zaprimila je dojavu iz Županijskog centra 112 o izgubljenom 53-godišnjaku iz zaseoka Maričići na području Obrovca. Pretpostavavka je bila da se nestali uputio prema Velebitu na kojem su toga dana bili nemilosrdni vremenski uvjeti, odnosno jaka bura  i snijeg, stoga se ekipa gorskih spašavatelja  odmah  uputila  na teren. Međutim, ubrzo je pala noć, a  veliki dio terena je minski sumnjiv, pa su spašavatelji pristupili izradi plana za daljnju potragu u ranim jutarnjim satima.

Tako je već u 6.30 sati potraga  nastavljena u suradnji s lokalnim stanovništvom, a nedugo potom, oko 9 sati muškarac je pronađen u pothlađenom stanju i s lakšim ogrebotinama po cijelom tijelu. On je zatim prevezen u zadarsku Opću bolnicu  na daljnju skrb.

U akciju je bila pozvana i HGSS Stanica Gospić s devet spašavatelja i tri potražna psa koji su opozvani sa puta jer je osoba pronađena kao i tim letača spašavatelja iz HGSS Split koji su trebali pružiti pomoć iz zraka.

Alati

2034