Na području Korenice pronađen smrtno stradali mještanin

Nakon dojave županijskog centra 112 o nestaloj starijoj muškoj osobi S.R. 1941. god. na području Korenice, HGSS Stanica Gospić se uputila u još jednu akciju traganja i spašavanja. Osoba je nestala u noći između 6. i 7. ovog mjeseca iz kuće u 03.00 h. Prema opisu ukućana nestala osoba je bila oskudno odjevena i obuvena u kućne papuče.

U koordinaciji sa policijom HGSS Stanica Gospić se uključila u potragu dana 09.siječnja u 07.00h s ciljem pretraživanja nepristupačnog i neurbanog područja šume iznad kuće nestale osobe. Pretraživalo se na način da je područje potrage podijeljeno u sektore veličine 10-15 hektara koje se pretraživalo koristeći službene potražne pse HGSS Stanice Gospić, te kombinirane grupe sačinjene od mještana,policije i gorskih spašavatelja sa GPS uređajima.

U 12.30 h je potraga okončana pronalaskom nestale osobe, nažalost smrtno stradale. Prema prvim saznanjima radi se o smrt uzrokovanoj smrzavanjem. Ovo je još jedan primjer surovosti "ličke" zime koja na žalost ne prašta.

Alati

2176