Na Visu, u blizini Komiže, pronađen nestali mještanin

HGSS je u nedjelju 28. veljače u 14.55, preko Centra 112, dobio obavijest da je iz mjesta Komiža na otoku Visu nestao mještanin. Radilo se o 82-godišnjem muškarcu (M.M.)  koji je zadnji put viđen istog dana u 10.30 oko pola kilometra dalje od središta mjesta. Mještani i susjedi su nakon višesatne neuspješne potrage alarmirali Policiju te potom i Centar 112.

S obzirom na skori dolazak noći te izrazito loše vrijeme i jak vjetar, jedan spasitelj koji je bio na otoku, odmah je organizirao potragu i to zajedno s 8 suradnika HGSS-a, članova viškog planinarskog društva Hum. Oni su ga vrlo brzo uspjeli pronaći, živog i bez vidljivih ozljeda. Nalazio se u jami dubokoj 5 metara, oko 300 metara dalje od mjesta na kojem je zadnji put viđen.

Mještanin je potom izvučen iz jame te transportiran do ceste gdje je u 17.45 predan Hitnoj medicinskoj pomoći. Kod izvlačenja i transporta pomoć je pružilo još 5 planinara i 10-tak vatrogasaca koji su se u međuvremenu pridružili akciji. Tako je u potrazi, zajedno s mještanima, sudjelovalo preko 40 ljudi.

U Splitu je na prebacivanje na otok Vis čekalo još 10-tak pripadnika HGSS-a zajedno s psom tragačem i IC kamerom. Srećom, njihova pomoć nije bila potrebna, posebno jer je s obzirom na jako nevrijeme bila neizvjesna mogućnost njihovog prebacivanja, bilo zračnim bilo pomorskim putem.

Alati

2111