Nakon osmodnevnih pokušaja spašen štenac iz provalije u blizini Cavtata

Kako je HGSS već izvještavao, još od 12.9. traju pokušaji da se iz provalije u blizini Cavtata izvuče štene (kujica). Konačno je to pripadnicima HGSS Stanice Dubrovnik i uspjelo 19.9 u večernjim satima.

Podsjetimo da su kod prvog pokušaja pripadnici HGSS-a morali spašavati volontera Društva za zaštitu životinja koji je u silnoj želji da pomogne kujici sam sebe doveo u po život opasnu situaciju. Tijekom višekratnih pokušaja spašavanja unesrećenog šteneta, zbog vrlo nepristupačnog terena spašavatelji su se niz liticu morali spuštati uz pomoć užeta a preplašeni štenac svaki put se skrivao u uske duboke prolaze kroz koje se ljudi nisu mogli provući. Kako je vrijeme odmicalo postojala je velika mogućnost da štene ugine od gladi i žeđi stoga su pripadnici HGSS-a više puta spustili vodu i hranu.

Neuspješnost pri samom hvatanju preplašenog psića natjerao je pripadnike HGSS-a da osmisle nove tehnike da se ulovi nesretna kujica. Radilo se o postavljanju kaveza sa hranom čija se vrata po ulasku životinje zatvaraju. Nakon višednevnog čekanja, malena kujica je vjerojatno uslijed gladi ušla u kavez te je tako napokon spašena.

Alati

1692