Napustio nas je gorski spašavatelj Damir Šetin

S tugom u srcu doznali smo da je iznenada u subotu, 15. lipnja 2019., preminuo gorski spašavatelj Damir Šetin, dugogodišnji član HGSS stanice Samobor.

Članom službe, tada Gorske službe planinarskog saveza Hrvatske, postao je 1971. godine, a nakon završenih tečajeva, stažiranja i ispita, naslov gorskog spašavatelja stekao je 1975. godine.

Sve vrijeme bio je aktivan u radu stanice kao član Upravnog i Nadzornog odbora, aktivni spašavatelj, a kasnije i prenositelj bogatog planinarskog iskustva na mlađe članove. Kao planinar, sudjelovao je na brojnim planinarskim pohodima, a posebnu je ljubav gajio prema Velebitu, redovito ga posjećujući, dok je odmor od svojih radnih i društvenih obaveza svakodnevno provodio u našem Samoborskom gorju.

Bio je veliki poznavatelj gljiva i skrivenih detalja u gorju, a ta saznanja je nesebično prenosio članovima svoje obitelji, ali i svima s kojima se u svom profesionalnom radu susretao.

Za sve članove HGSS stanice Samobor njegov odlazak predstavlja veliki gubitak, ali i obavezu trajnog sjećanja na njegovo nesebično djelovanje i veliki doprinos gorskom spašavanju u Samoboru, ali i cijeloj Hrvatskoj.

Alati

941