Nestanak poljskog zrakoplova

Pronađena su dva tijela i dijelovi nestalog zrakoplova pa je okončana akcija u kojoj je ukupno sudjelovalo 65 pripadnika HGSS-a iz 9 stanica.

Nakon što je HGSS 25. rujna u 16.55 dobio dojave o nestanku poljskog zrakoplova u blizini Budačke rijeke kraj Karlovca na teren je upućeno 60-tak gorskih spašavatelja iz 9 stanica koji su zajedno sa policijom po vrlo lošem vremenu pretraživali teren. Kroz jutro su se trebali uključiti i drugi potražni timovi GSS-a, naravno ukoliko noćna potraga ne bi dala rezultate. Nestali poljski zrakoplov (Skyleader 500) bio je jedan od dva aviona koji su u paru letjeli od mađarske do Italije kada je u blizini Budačke Rijeke nestao s radara o čemu je Kontrola leta u 15.37 obavijestila MUP. Drugi avion je nastavio let i sigurno se spustio u Italiju.

Niska naoblaka i kiša omeli su pretraživanje iz zraka.

Informacije dobivene od radara, lociranja mobitela i svjedoka polako su sužavale područje potrage, pa su oko 23.30 pronađena tijela i ostaci zrakoplova u blizini Budačke Rijeke. Time je okončana potraga, a dalje se nastavlja očevid i izvlačenje tijela i ostataka zrakoplova.

U potrazi je ukupno sudjelovalo preko 100 pripadnika HGSS-a i policije. Veliki doprinos dala je i Državna uprava za zaštitu i spašavanje te Kontrola letenja.

Alati

2224