Nikad nije gotovo, dok nije gotovo

Požeški gorski spašavatelji u nedjelju su spasili ozljeđenu planinarku, sudionicu  10. memorijalnog pohoda na Anđinu baraku.

Dana, 28. studenog, sedam članova stanice Požega je dežuralo na 10. memorijalnom pohodu na Anđinu baraku, u organizaciji PD „Mališćak“ iz Velike. Iako je vrijeme bilo loše, okupilo se stotinjak planinara, koji su kod spomenika palim hrvatskim braniteljima zapalili svijeće i odali počast. Potom je organizirano druženje i  domjenak uz tople napitke u kući HGSS-a na Nevoljašu.
U poslijepodnevnim satima, kad su se već svi planinari uputili prema svojim odredištima i sve je već bilo gotovo, bar smo se nadali, stigla je dojava da se jedna planinarka ozlijedila. Za svega 15-tak minuta terenskim vozilom  spašavatelji su došli  do unesrećene K.K. (51) iz Osijeka. Nakon što su pregledali unesrećenu, ustanovljena joj je lom desne potkoljenice, izvršena je imobilizacija ozljede i unesrećena je transportirana marinerovom nosiljkom do ceste. Na dogovoreno mjesto je po nju stiglo vozilo hitne pomoći, koje ju je odvezlo na pregled u požešku bolnicu. Naknadno smo provjerom informacija saznali da je unesrećena poslije rendgenskog snimanja dobila  gips i upućena je na operaciju  u Osijek.

Alati

1571