Novi prostor za HGSS Pula

Uz nedavno dodijeljen gradski prostor Stanici Pula, Grad Pula donirao je i specijalizirano nosilo UT 2000, prilagođeno zahtjevnim uvjetima gorskog spašavanja i to za gotovo sve vrste  i tehnike spašavanja.

Od nedavno, u prizemlju zgrade u Palladijovoj ulici 9, u Puli nalazi se baza istarske gorske službe spašavanja. Dobrovoljnim radom članova i  vlastitim sredstvima uređeni prostor, kojeg je Grad Pula ustupio na korištenje, sastoji se od tri prostorije i sanitarnog čvora te u potpunosti zadovoljava potrebe službe. Osim skladištenja opreme, Stanica Pula konačno ima primjereno mjesto u kojem će se osim koordinacija i sastanaka kvalitetno moći izvoditi edukacija, stručna usavršavanja uz neprestano održavanje znanja, stečenih vještina i tehnika gorskog spašavanja.

S obzirom na specifičnost istarskog poluotoka, Procjeni ugroženosti HGSS-a, te potrebi kvalitetnog pokrivanja područja odgovornosti Stanice Pula, članstvo je prema prebivalištu podijeljeno u dva tima za spašavanje, tim Pazin i tim Pula. Ovim dodijeljenim prostorom dovršen je višegodišnji napor da se logistički na području Istre stabilizira HGSS i to na način da oba tima raspolažu adekvatnim zasebnim prostorom, vozilom i tehničkom opremom.

U ime Grada Pule službenu primopredaju i prigodnu podršku sa uvjerenjem u daljnju kvalitetnu potporu radu ove dobrovoljne humane ljudske djelatnosti iskazao je Fabrizio Radin, dogradonačelnik Grada Pule sa suradnicima.

Alati

2181