Obuka za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi

S prvim predavanjem u Zagrebu,od 06. -07. ožujka 2018., započela je ovogodišnja Obuka za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi, koja se provodi u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom.

Prema unaprijed definiranom programu rada, navedena obuka će se na godišnjoj razini organizirati ukupno devet puta s ciljem preventivnog djelovanja Hrvatske gorske službe spašavanja tj. doprinosa pripremama za turističku sezonu. Obuka se organizira na području cijele Hrvatske, tamo gdje se prepozna potreba za istim.

Tijekom obuke, polaznici se imaju priliku educirati iz područja: meteorologije, orijentacije i kartografije, sigurnog vođenja grupa na izletima i turama, procjeni situacije,organizacije i proceduri, kada se dogodi nezgoda u prirodi, opasnostima u planini kao i prvoj pomoći.

Za tematska područja kao što su kartografija i prva pomoć, za polaznike će se organizirati i praktični dio obuke.

Putem obuke, Hrvatska gorska služba spašavanja svim agencijama, nositeljima i organizatorima raznih sadržaja prirode, koji iskažu potrebu i interes, spremno pruža pomoć i savjetuje u svezi bitnih elemenata koji su usko vezani i/ili se pak vezuju uz pojam sigurnosti.

Alati

1010