Obustavljena potraga na području Senja

U srijedu, 28. travnja od Županijskog centra za obavješćivanje 112, u 16.40 sati u HGSS Stanicu Gospić stigla je obavijest da je na području Senja u predjelu Krivi put - Alan nestala mlada žena, trudnica u dobi od 28 godina. Stanica je žurno pripremila potražnu akciju koristeći se  smjerom lociranja mobilnog aparata, proslijeđenog od Centra 112, te paralelno pripremala ekipu za pružanje prve pomoći i transport s mogućeg mjesta stradavanja.

Prema dojavi obitelji radilo se o bezazlenom putu osobnim automobilom od sela Alan prema 20-tak kilometara udaljenom Senju kroz zavojitu i strmu cestu sa provalijama i njihove su sumnje bile od početka usmjerene prema mogućem izletavanju sa ceste. U prvom dijelu potražne akcije sve je bilo usmjereno na pronalazak automobila i spasioci su bili raspoređeni svaka dva kilometra te detaljno pretraživali podnožje prometnice, ali bez uspjeha. Nakon dva sata potrage došla je dojava od Centra 112 kako je mobilni operater locirao mobitel nestale osobe izvan zone  potrage HGSS-a i cijelu potragu doveo u pitanje. Nedugo zatim je i PU ličko-senjska, PP Senj  izvijestila kako je nestala osoba locirana i pronađena na području Novog Vinodolskog, te da se  ne radi o nesretnom slučaju već o neriješenim obiteljskim problemima i namjernom odlasku od kuće.

Ovo je još jedan primjer ljudskih postupaka bez razmišljanja o posljedicama i troškovima izazvanim njihovim nemarom i samovoljom. U akciju traganja su se osim HGSS Stanice Gospić uključili i brojni građani, prijatelji i rodbina nestale djevojke, djelatnici MUP PP Senj kao i DVD Novi Vinodol.

Alati

2553