Otišli spašavati štenca a na kraju spašavali volontera Društva za zaštitu životinja

Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik obratilo se HGSS Stanici Dubrovnik za pomoć pri pronalasku i izvlačenju štenca iz provalije u Cavtatu. Prvotna namjera plana za spašavanje bila je locirati i transportirati psa na sigurno. Dolaskom spašavatelja na teren, 12. rujna u popodnevnim satima, ispostavilo se da najprije treba spašavati volontera Društva za zaštitu životinja. On je u velikoj želji da pronađe štenca precijenio svoje mogućnosti popevši se na vrlo nepristupačno mjesto. Ružno i kišno vrijeme dovelo je tog mladića u vrlo opasnu i pogibeljnu situaciju te je postojala velika mogućnost da se posklizne, padne i ozlijedi. Konfiguracija terena je takva da su članovi HGSS-a morali pristupiti vertikalnom izvlačenju pa je uz pomoć sistema za podizanje osoba je uspješno izvučena na sigurno.

Nakon uspješnog spašavanja pripadnici HGSS-a krenuli su u potragu i za nesretnim štencem. Nažalost, iako oslabljeno, uplašeno štene skrilo se u vrlo uski procijep pa se do njega spašavatelji nisu mogli provući.

Štencu je ostavljena hrana i voda, a njegovo izvlačenje je raznim drugim tehnikama (zamke, uspavljivanje, …) pokušavano i slijedeća dva dana. Na žalost još uvijek bez uspjeha jer se uplašeno štene svaki put zavuče u ljudima nepristupačni labirint uskih procjepa.

Alati

2110