Otvorena prva planinarska staza prilagođena mogućnostima osoba s invaliditetom

Dana 4. kolovoza članovi Hrvatske gorske službe spašavanja stanica Makarska i Split osiguravali su otvaranje prve planinarske staze prilagođene mogućnostima osoba s invaliditetom.  U prisutnosti oko 300 mještana omiškog primorja i zaleđa, velikog broja invalida i uzvanika, staza je svečano otvorena uz misno slavlje pored crkve Gospe snježne na Stomarici koju je predvodio velečasni Božo Plazibat.

Početak staze je u Tugarima - zaseok Truša (330 m)  u omiškom zaleđu i u dužini 2.700 metara završava na grebenu brda Mošnica pored crkve Gospe snježne  (380 m).

Zahvaljujući članovima Planinarskog društva Imber -Omiš, Udruge osoba s invaliditetom „AGAPE „ - Omiš, Mjesnog odbora Naklice i Tugara, a uz potporu Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Županije splitsko-dalmatinske i Grada Omiša staza je uspješno uređena.

Iako dosta zahtjevna, zadaća je odrađena bez ikakvih problema, a trud i nesebičnost koju su graditelji uložili u projekt omogućili su da invalidima približe nemoguće i tako uživaju u prirodi i prošire svoje vidike.

Alati

2880