Pad zrakoplova na Malom Lošinju

16. lipnja 2017., godine u 13 sati dobivena je dojava o srušenom zrakoplovu na području jugozapadnog dijela Malog Lošinja u blizini turističkog naselja Kandija.

Osnovne informacije bile su da se radi o trojici stranih državljavana koji su leteći iznad lošinjskog aerodroma, iz za sada nepoznatog razloga, izgubili kontrolu nad zrakoplovom. Trojica pripadnika HGSS Stanice Rijeka, OT Mali Lošinj, su unutar 35 minuta pristupili mjestu nesreće iako su se u trenutku dojave nalazili na svojim radnim mjestima.

Mjesto nesreće je bilo u gustoj šumi i makiji te su zbog mogućnosti zapaljenja ili eksplozije zrakoplova DVD i JVP osigurvali mjesto nesreće. Od troje unesrećenih, dvoje je bilo teže ozlijeđeno dok je jedna osoba prošla s lakšim ozljedama. Medicinski su zbrinuti i stabilizirani te pripremljeni za transport.

Pripadnici interventih službi JVP, DVD i HGSS-a su po zahtjevnom terenu ozljeđene osobe u kratkom vremenu predali Hitnoj medicinskoj službi koji su teže ozljeđene prebacili helikopterom u Rijeku na daljnje zbrinjavanje. Ova vrsta nesvakidašnje nesreće pokazala je pozitivnu sinergiju svih profesionalnih službi.

Alati

6782