Po snježnom nevremenu na Velebitu dvije akcije Stanice Gospić

Po snježnoj mećavi spašen planinar s jakim krvarenjem, drugi unesrećeni zbog visokog snijega nije mogao do Hitne pomoći

02.siječnja, 2010. godine, u 12.50 h. županiski centar 112 je obavjestio HGSS Stanicu Gospić da se na području Srednjeg Velebita ispod vrha Badanj nalazi ozljeđenji planinar M.N. 1976. Planinar se ozljedio velikim nožem probivši nesretnim slučajem sam sebi desno bedro.

Troje planinara koji su bili u pratnji unesrećanog odmah su mu pružili prvu pomoć, ali je rana jako krvarila u sam mišić, a snježno nevrijeme je dovelo do vrlo brzog pozhlađivanja unesrećenog. Zaista brzom intervencijom GSS-a od trenutka poziva za 1.30 sati je unesrećeni već bio u kolima hitne pomoći, te je transportiran u Opću bolnicu Gospić na daljnju obradu.

Još jednom se u dobrom svjetlu pokazala izvanredna koordinacija žurnih službi koje djeluju na ovom području, a posebno je korisno u ovakvim situacijama znati za jedinstveni broj 112 kojim se mogu u vrlo brzom roku aktivirati sve žurne službe.

Po povratku iz akcije spašavanja na području Baških Oštarija je ekipa GSS-a zamoljena da transportira još jednog unesrećenog koji je doživio nezgodu i ozljedio ruku, ali zbog iznimno velike količine novonapalog snijega nije se mogao probiti do Hitne pomoći. HGSS je terenskim vozilima bez velikog problema savladao i ovu zapreku te dopremio unesrećenog do Hitne pomoći u Gospiću.

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ') AND e.publish_date AND e.' at line 20

Alati

2979