Sedmi dan potrage na području Đevrska

Sedam dana za redom traga se za starijom ženskom osobom na području Općine Kistanje.

Danas sedmi dan potrage na terenu su bili 17 spašavatelja iz HGSS Stanica Šibenik, Orebić, Split, Dubrovnik i Zadar, te jedan potražni tim s psom.

Danas angažman bespilotnih sustava nije bio moguć zbog jake bure. 

04.01.

Već šesti dan traje potraga za nestalom starijom osobom na području naselja Đeverska, Općina Kistanje. Na terenu su danas 66 članova HGSS-a iz 13 Stanica HGSS-a (Orebić, Gospić, Sl. Brod, Split, Novska, Dubrovnik, Orahovica, Čakovec, Bjelovar, Koprivnica, Požega, Šibenik, Zadar), 9 potražnih timova sa psima, 8 bespilotnih letjelica, 20 lovaca, 27 planinara, civila, mještana, 6 vatrogasaca i 2 djelatnika MUP-a.

Isto tako cijelo vrijeme potrage teren je nadlijetao i pregledavao motorni paraglajder. Potragu otežava izrazito težak i neprohodan teren. Potraga će se nastaviti i sutra. Bespilotni sustavi angažirani su cijelo vrijeme potrage, a danas ih je čak bilo 8.

02.01.
Na terenu je 7 spašavatelja HGSS stanice Šibenik a u dolasku je i dron s termovizijskom kamerom. Policija pregledava kuće, okućnice i dvorišta, a pojedini segmenti potrege pretražuju se ponovo.

Ranije:
Jutros na krševitom i gustišem obraslom terenu na području Đevrska nastavljena potraga za nestalom starijom ženskom osobom kojoj se od jučer gubi svaki trag. Na terenu je 16 spašavatelja HGSS stanice Šibenik, od kojih 3 potražna tima s psima, koristi se dron sa termalnom kamerom, a u potrazi sudjelujue lokalno lovačko društvo, pripadnici DVD Skradin i DVD Đevrske. Tijekom jutra teren je pretraživan iz zraka uz pomoć helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Ranije:

Nestala je jučer krenula pronaći stado ovaca. Suprug je krenuo za njom i pronašao stado ali ne i nestalu ženu. Potraga se nastavila i danas kada je na terenu 6 spašavatelja uz 4 pripadnika DVD Skradin i DVD Kistanje te mještane a u dolasku su i ostali spašavatelji iz Stanice. Nestala je na sebi imala crnu trenirku, smeđu bundu, crni šal i šarenu maramu

 

 

Alati

2008